Skandal u Bijeljini: Na ulicama i stadionu veličali ratnog zločinca Ratka Mladića

Home

Skandal u Bijeljini: Na ulicama i stadionu veličali ratnog zločinca Ratka Mladića

Fudbaleri Partizana jučer su gostovali u Bijeljini, gdje su u prijateljskoj utakmici savladali Radnik sa 1:0, a ovu utakmicu obilježilo je skandalozno navijanje tokom kojeg su simpatizeri ovih klubova veličali ratnog zločinca Ratka Mladića.

Dolazak srbijanskog kluba u Semberiju izazvao je dosta pažnje tamošnjih navijača, a na tribinama Gradskog stadiona se okupilo oko 3.500 ljubitelja fudbala.

Partizan je imao i podršku od nekoliko stotina Grobara, a to su bili uglavnom lokalni navijači "crno-bijelih", koji su pred utakmice paradirali ulicama Bijeljine i "mahali" zastavom vojske RS-a i drugim neprimjerenim obilježjima, što se može vidjeti i u prilogu NTV Arena.

Pomenuta zastava bila je istaknuta i na tribinama, a sramno je da su navijači Partizana iz RS-a na dijelu tribine na kojem su bili smještani, postavili i transparent s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Sudija Rajko Đorđić, koji inače dijeli pravdu u Prvoj ligi RS-a, imao je obavezu da zaustavi igru, kako bi se sporni transparent uklonio, ali on to nije uradio.

S obzirom na to da UEFA ima nultu stopu tolerancije po ovom pitanju, očekuje se da reaguje i N/FSBiH, koji je dao dozvolu za odigravanje ove utakmice.

Objavito: Ned, 03/25/2018 - 16:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top