Na današnji dan 1992. posljednji put je igrala jedinstvena Jugoslavija (VIDEO)

Home

Na današnji dan 1992. posljednji put je igrala jedinstvena Jugoslavija (VIDEO)

Na današnji dan 1992. posljednji put je nastupila selekcija bivše Jugoslavije s igračima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Prethodno su selekciju napustili igrači iz Hrvatske. U naredne tri godine zbog zabrane Jugoslavija nije igrala svoje mečeve, a na evropsku i svjetsku fudbalsku scenu vratila se 1995, iste godine kad je svoje prve utakmice počela igrati Bosna i Hercegovina.

Jugoslavija je svoju posljednju utakmicu igrala u Holandiji i doživjela je poraz rezultatom 2:0. Selektor je bio naš Ivica Osim. U Amsterdamu su te večeri za selekciju bivše države iz Bosne i Hercegovine igrali Fahrudin Omerović, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević i Meho Kodro.

Čast Crne Gore branili su Brnović, Vujačić, Savičević i Mijatović. Makedonci u reprezentaciji bili su Stanojković i Najdoski, a Slovenci Milanič i Novak. Srbiju su predstavljali Jugović i Stojković. Osim je dva mjeseca kasnije zbog dešavanja u Sarajevu napustio reprezentaciju koja nije zaigrala na Evropskom prvenstvu iste godine.

Topic
Objavito: Pon, 03/26/2018 - 11:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top